Bakbox | Moederdag verwencake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Moederdag verwencake

Bakbox | Moederdag verwencake

+/- 12 plakken | met witte chocolade en frambozen

Niets lekkerder dan een versgebakken cake met witte chocolade en frambozen voor Moederdag! En met onze Bakbox is bakken kinderspel: met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je samen met de kids in een handomdraai iets lekkers.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

125 gram

Frambozen

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9417 kJ
Energie (kcal)2251 kcal
Vetten136.6 g
waarvan verzadigd82.7 g
Koolhydraten220.4 g
waarvan suikers125.6 g
Vezels3.4 g
Eiwitten29.3 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Garde
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Mixer
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes.
Cake bakken
2
  • Kluts de eieren in een kleine kom.
  • Giet de bakmix in een grote kom en meng de roomboter, de suiker en de geklutste eieren toe aan de grote kom. Mix tot een glad beslag en roer er dan de helft van de frambozen door. Schep de helft van de frambozen door het beslag heen. 
  • Vet een rond cakeblik in, giet het beslag erin en bak 45 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).
  • Haal de cake uit de oven als hij klaar is en laat hem volledig afkoelen.

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake al gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt het stokje er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Chocolade smelten
3
  • Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook.
  • Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de pan.
  • Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels langzaam smelten. 
  • Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan.
Cake afmaken
4
  • Giet de gesmolten witte chocolade over de cake en garneer met de overige frambozen.
  • Laat de chocolade hard worden voordat je de cake aansnijdt.