Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Kies deze week voor pizzetta's - deze mini pizza's beleg je op 3 verschillende manieren: 'caprese' met mozzarella en pesto, 'funghi' met champignons en de derde met coppa di parma. Door het kleine formaat hoef je niet te kiezen, maar proef je ze lekker allemaal!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
0.26 stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
0.13 pak(ken)
Passata
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.13 zakje(s)
Italiaanse kruiden
0.13 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3.25 gram
Coppa di Parma
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Ui
3.25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5.2 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5.2 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en meng in een kleine kom met de passata en de Italiaanse kruiden. Snijd de rode ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes. Scheur of snijd de mozzarella in heel kleine stukken.
Rol het pizzadeeg uit. Gebruik de bovenkant van een drinkglas om ongeveer 15 kleine rondjes uit het pizzadeeg te drukken. Maak van het overige deeg een bolletje en rol uit met een deegroller. Probeer hier nog een rondje uit te snijden.
Tip: Heb je een ronde steekvorm? Gebruik deze dan om de rondjes mee uit te snijden.
Besmeer alle rondjes deeg met 1 el tomatensaus. Beleg vervolgens 3 verschillende soorten pizzetta's. Gebruik telkens 5 of 6 rondjes deeg. Voor caprese: beleg met de helft van de mozzarella en besprenkel met de pesto. Voor coppa di Parma: beleg met de andere helft van de mozzarella. Voor funghi: beleg met de champignons en rode ui en bestrooi met de geraspte kaas.
Leg de pizzetta's op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en maak de coppa di Parma pizzetta's af door ze te beleggen met de coppa di Parma. Garneer alle pizzetta's met de parmigiano reggiano-vlokken. Serveer warm.