Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Bak deze week zelf scones en serveer ze met onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
260 gram
Speltbloem
(Bevat Gluten)
½ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))
60 gram
Sultana rozijnen
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
150 ml
Karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Bosbessenjam
¼ stuk(s)
Biologische citroen
70 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Suiker
naar smaak
Zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout. Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom. Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde. Meng de bosbessenjam met het citroensap in de kleine kom. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.
Laat de scones goed afkoelen en serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.