Sinterklaas speculaasmijters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sinterklaas speculaasmijters

Sinterklaas speculaasmijters

+/- 12 stuks | met amandelen

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Bak deze week speculaasjes in de vorm van de mijter van Sinterklaas. Versier ze samen met amandelen en zet ze maar snel in de oven!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

200 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

175 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

60 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

6 el

[Plantaardige] melk

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7806 kJ
Energie (kcal)1866 kcal
Vetten104.2 g
waarvan verzadigd55.5 g
Koolhydraten201.3 g
waarvan suikers92 g
Vezels9.3 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Bakkwast
Kleine kom

Instructies

Deeg maken
1
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Weeg de roomboter af en snijd in blokjes.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
  • Voeg de roomboter en 4 el melk toe aan de grote kom. Kneed met je handen tot een egaal en stevig koekjesdeeg.
Mijters maken
2
  • Vorm een bal van het deeg.
  • Bestuif het aanrecht of werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik (zie Tip).
  • Snijd met een mes 12 grote vijfhoeken, in de vorm van een mijter, uit het deeg. 

Tip: Blijft het deeg plakken aan je deegroller? Druk het deeg dan een beetje plat en leg er een vel bakpier bovenop. Rol het deeg verder uit tot de juiste dikte en verwijder vervolgens het bakpapier.

Mijters versieren
3
  • Maak eventueel een bol van het overige deeg en snijd hier nog een extra mijter uit.
  • Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een extra bakplaat als er niet genoeg ruimte is voor alle mijters.
  • Leg op iedere mijter 4 amandelen in de vorm van een ruit. 
Serveren
4
  • Kluts in een kleine kom 1 ei en 2 el melk en smeer het mengsel over het deeg.
  • Bak de speculaasmijters 30 - 35 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de speculaasmijters uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer de speculaasmijters op een schaal.