Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake

Favoriet van Hans & Grietje: zoete frambozencake

+/- 12 porties | met rozemarijnboompjes en frambozen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zoals deze cake die je versiert met mascarponeglazuur en rozemarijnboompjes.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

1 stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6049 kJ
Energie (kcal)1446 kcal
Vetten125.1 g
waarvan verzadigd76.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers56.1 g
Vezels2.8 g
Eiwitten18 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 gram roomboter apart voor het glazuur. Pers de citroen uit.
Beslag maken
2
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts in een kleine kom de eieren. Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix.
  • Mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Bewaar wat frambozen om mee te garneren en roer de overige frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm.
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten (zie Tip).
  • Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm.

Tip: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Glazuur maken
3
  • Meng in een grote kom de mascarpone met 2/3 van de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water.
  • Roer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld.
  • Knip de rozemarijntakjes in stukken van verschillende groottes (1 - 2 cm) om de cake mee te versieren.
Cake garneren
4
  • Spatel het glazuur op de bovenkant en zijkant van de cake wanneer deze volledig is afgekoeld.
  • Versier de cake met de rozemarijntakjes en de overige frambozen.
  • Strooi vervolgens de overige poedersuiker door een zeef over de cake voor een mooi sneeuweffect.