Bakbox | Zelfgemaakte empanada's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Zelfgemaakte empanada's met rundergehakt

Bakbox | Zelfgemaakte empanada's met rundergehakt

+/- 15 stuks | Bak het zelf voor bij de borrel

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Kies deze week voor zelfgemaakte empanada's met een kruidige vulling van rundergehakt, paprika en doperwten - olé!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

25 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

30 gram

Doperwten in blik

0.07

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.13 stuk(s)

Ui

0.13 stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

0.28 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

tl

Zout

70 ml

Water

0.13 el

Olijfolie

6 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)473 kcal
Energie (kJ)1977 kJ
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten19.8 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels1.6 g
Eiwitten7 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Deegroller
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

Deeg bereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, de roomboter en een snufje zout. Meng goed door elkaar tot een korrelig geheel. Voeg 1 ei, de wittewijnazijn en het water toe en meng tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vulling bereiden
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg daarna het gehakt, de paprika en de doperwten toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan naar smaak wat pittige chilisaus of sambal toe!

Deeg rollen
4

Bestrooi een snijplank of het aanrecht met wat bloem. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot het een paar millimeter dik is. Snijd cirkels met een doorsnede van 5 cm uit het deeg, eventueel met behulp van een kleine kom. Rol het deeg telkens opnieuw uit als er geen ruimte meer is voor nieuwe cirkels en snijd hier weer nieuwe cirkels uit, tot je er ongeveer 15 hebt.

Tip: Heb je geen deegdoller in huis? Gebruik dan een glazen fles.

Vullen
5

Klop het andere ei los in een kleine kom. Verdeel de vulling over de deegcirkels: bedek één helft van elke cirkel met de vulling en houd de randen vrij. Besmeer de rand van elk stuk deeg met wat ei en vouw de lege helft over de helft met vulling. Druk de randen goed dicht met een vork. Besmeer de buitenkant van de empanada's met wat ei en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

Serveren
6

Haal de empanada's uit de oven en leg op een serveerschaal. Serveer warm.