Romige spruitjes met serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spruitjes met serranoham

Romige spruitjes met serranoham

om te delen | met Parmigiano Reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

600 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1900 kJ
Energie (kcal)454 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten24.5 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Halveer de spruitjes.
  • Snijd de serranoham grof.
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 1 minuut mee. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  • Laat 9 - 10 minuten stoven, of tot het water is verdampt.
3
  • Leg de spruitjes en ui in een ovenschaal.
  • Meng de kookroom en serranoham erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp 2/3 van de Parmigiano Reggiano boven de ovenschaal.
4
  • Bak de romige spruitjes 15 - 20 minuten in de oven.
  • Rasp de overige Parmigiano Reggiano er vlak voor serveren overheen.