Carrot cake energieballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Carrot cake energieballetjes

Carrot cake energieballetjes

met dadels en witte chocolade | 16 stuks

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Een gezond 'power' tussendoortje om de dag door te komen! Een gezonde variant van de carrot cake, wie wil dat nou niet?

Allergenen :
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten
Haver
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 gram

Havermout

(Bevat Gluten, Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1237 kcal
Energie (kJ)5174 kJ
Vetten65.21 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten132.56 g
waarvan suikers78.7 g
Vezels15.73 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Waterkoker
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Leg de dadelstukjes en rozijnen in een kom en giet het hete water erbij. Laat 10 minuten wellen en giet daarna af.
  • Rasp ondertussen de wortel met een fijne rasp.
  • Hak de rozijnen, dadelstukjes en pecannoten fijn (zie Tip) en voeg toe aan een grote kom.

Tip: Heb je een keukenmachine? Meng dan alle ingrediënten met de keukenmachine tot een plakkerige massa.

Balletjes maken
2
  • Voeg de wortel, havermout en de kaneel toe aan de kom en meng goed.
  • Rol met je handen kleine balletjes van het mengsel (zie Tip).

Tip: Is het deeg nog een beetje plakkerig? Zet het mengsel dan even in de koelkast zodat het kan opstijven. Zo kun je het mengsel daarna makkelijker rollen.

Chocolade smelten
3
  • Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen (hittebestendige) kom die groter is dan de steelpan. Plaats de kom op de steelpan en laat al roerend de chocolade smelten.
  • Hak ondertussen de pistachenoten fijn.
  • Dip de energieballetjes in de chocolade (zie Tip) en bestrooi vervolgens met de pistachenoten.

Tip: De energieballetjes zijn al vrij zoet door de dadels en rozijnen. Laat eventueel de witte chocolade achterwege om er een nog verantwoorder tussendoortje van te maken!

Serveren
4
  • Serveer de energieballetjes op een schaal (zie Tip).

Tip: Bewaar de energieballetjes in een luchtdicht bewaarbakje in de koelkast. Zo zijn ze nog 3 dagen lekker!