Carrot cake met roomkaas-glazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Carrot cake met roomkaas-glazuur

Carrot cake met roomkaas-glazuur

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort, met verse roomkaas-glazuur. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Wortel

200 gram

Kristalsuiker

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Bloem

(Bevat Gluten)

1.5 tl

Bakpoeder

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Poedersuiker

40 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1529 kJ
Energie (kcal)365 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers32 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Bakpapier
Grote kom
Garde
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af en snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hete lucht). Rasp de wortel grof. Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.

Beslag mixen
2

Meng in een grote kom de roomboter, kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa. Mix één voor één de eieren door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor. Voeg als laatst de geraspte wortel toe (maar houd een lepel wortel opzij ter garnering) en spatel door het beslag.

Cake bakken
3

Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.

Serveren
4

Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de overige geraspte wortel.