Zachte pretzels met Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zachte pretzels met Parmigiano Reggiano

Zachte pretzels met Parmigiano Reggiano

om te delen | met knoflookboter

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Mosterd

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3334 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels3.3 g
Eiwitten23.6 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Rol het deeg uit en verdeel het in acht lange stroken. 
  • Maak van elke strook een U-vorm. Vouw de uiteinden naar het midden van de U-vorm en kruis de uiteinden om een pretzel te vormen.
  • Herhaal voor de rest van de stroken. 
2
  • Verdeel de pretzels over een bakplaat met bakpapier. 
  • Klop in een kleine kom het ei met 1 tl water.
  • Bestrijk de pretzels met het eimengsel en bestrooi met een snufje zout. 
  • Bak de pretzels 10 - 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
3
  • Rasp de kaas.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de roomboter. Breng op smaak met zout en peper (zie Tip). 

Tip: Heb je een magnetron? Verwarm de roomboter dan in een hittebestendige kom in de magnetron, 30 seconden per keer, tot de boter zacht is.

4
  • Haal de pretzels uit de oven en bestrijk met de knoflookboter. 
  • Bestrooi de pretzels met de kaas en zet de pretzels 1 - 2 minuten terug in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
  • Leg de pretzels op een bord. 
  • Serveer met de overige knoflookboter ernaast met mosterd naar smaak.