Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor gemak, met dit supersimpele recept voor warme kaneelbroodjes. Met pecannootjes en zelfgemaakt glazuur, bak je deze rolletjes op z'n Amerikaans. Ze zijn het lekkerst vers uit de oven!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 rol(len)
Zoet brooddeeg
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose))
150 gram
Pecanstukjes
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
100 gram
Poedersuiker
2 el
Honing
50 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gemalen kaneel
80 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 snufje
Bloem
Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) of 180 graden (elektrisch). Hak de pecanstukjes zeer fijn tot kruimels. Verhit al roerend de helft van de poedersuiker met de honing, de boter en gemalen kaneel in een steelpan op laag vuur. Voeg de pecanstukjes toe, meng goed en haal van het vuur.
Rol het zoete brooddeeg open. Bestuif met wat bloem zodat het deeg niet aan elkaar gaat plakken. Verdeel de pecanvulling over het deeg maar laat aan de bovenkant ongeveer 1 cm leeg, zodat je het deeg straks kan 'dichtplakken'. Bestrijk de leeggehouden strook deeg met een beetje melk en rol het deeg in de lengte op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in 10 plakken.
Leg de rolletjes deeg op de bakplaat met bakpapier. Bak de rolletjes in 20 -25 minuten goudbruin in de oven. Draai ze halverwege om. Zo kan de suikervulling op beide kanten een lekker laagje achterlaten. Maak ondertussen het glazuur. Meng in een kom de overige poedersuiker en 50 ml melk tot een glad geheel, gebruik hiervoor een garde.
Laat de rolletjes minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Sprenkel het glazuur erover. De cinnamon-pecan rolls zijn vers afgebakken het lekkerst! Eet je ze de dag erna? Besprenkel met wat water en verwarm nog 5 minuten in de oven voor een knapperig resulaat.