Klassieke wentelteefjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke wentelteefjes

Klassieke wentelteefjes

2 porties | met blauwe bessen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

70 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2336 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers48.5 g
Vezels4.7 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1
  • Halveer de briochebroodjes. 
  • Voeg aan een diep bord de eieren, melk, 50 g suiker en de kaneel toe.
  • Klop alles goed met een garde.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg ondertussen twee briocheplakjes per keer in het eimengsel, tot de plakjes helemaal verzadigd zijn.
3
  • Leg de plakjes direct in de pan en bak 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
  • Serveer de wentelteefjes op borden. 
  • Bestrooi met de overige suiker. 
  • Garneer met de blauwe bessen.