Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip

Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip

4 porties | met brood met Italiaanse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Brood met dips: de perfecte snack voor bij de borrel! De dips maak je helemaal zelf met verse ingrediënten.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

10 gram

Verse basilicum en oregano

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

120 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

285 gram

Breekbrood met Italiaanse kruiden

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Gluten Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5241 kJ
Energie (kcal)1253 kcal
Vetten86.5 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Staafmixer of blender
Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd een klein stukje paprika in fijne blokjes ter garnering in de volgende stap. Pel de knoflook.
  • Verdeel de paprika en knoflook over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten in de oven. Laat de oven aan staan voor het brood.
  • Mix in een keukenmachine de paprika, knoflook, walnoten,
    komijn, wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en het gerookt paprikapoeder tot een muhammara. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Snijd het basilicum en de oregano fijn. Houd 1/2 tl apart ter garnering.
  • Meng in een kom de burrata, de verse kruiden en de helft van de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de achtergehouden puntpaprikastukjes en verse kruiden.
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Meng in een kleine kom de geraspte Parmigiano Reggiano met de overige crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak een swirl van de pesto erbovenop.
4
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Bak het brood 5 - 7 minuten in de oven.
  • Besprenkel de muhammara met extra vierge olijfolie en zwarte peper naar smaak.
  • Serveer het brood met de muhammara, burratadip en pestodip.