Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise

Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise

+/- 12 stuks | Voor bij de borrel

Deze zelfgemaakte empanada's met een kruidige vulling van rundergehakt en paprika heb je binnen no time klaar. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen!

Labels:
Recept
Comfortfood
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Limoen

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1

Tomatenpuree

2 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

300 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7750 kJ
Energie (kcal)1852 kcal
Vetten133.6 g
waarvan verzadigd54.2 g
Koolhydraten105.8 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels7.7 g
Eiwitten46.3 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
Vulling maken
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens het gehakt en de paprika toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan naar smaak wat chilisaus of sambal toe.

Empanada's maken
3
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd 12 cirkels met een doorsnede van 15 cm uit het deeg, eventueel met behulp van een kleine kom of steekvorm.
  • Bedek één helft van elke cirkel met de vulling en houd de randen vrij.
  • Vouw de lege helft over de vulling heen en druk de randen goed dicht met een vork.
  • Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kom de mayonaise metzakje Mexicaanse kruiden en het limoensap.
  • Haal de empanada's uit de oven en leg op een serveerschaal.
  • Serveer met de limoenmayonaise.