Feestelijke red velvet cake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke red velvet cake

Feestelijke red velvet cake

om te delen | met cranberry's en rozemarijn

Wat is kerst zonder feestelijke lekkernijen? Van red velvet kerstcake tot kerstboombrownies, verras je gasten met de lekkerste zoetmakers.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

3 takje(s)

Verse rozemarijn

1 pak(ken)

Red velvet cakemix

(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Sesamzaad, Eieren, Gluten)

Zelf toevoegen

50 ml

Zonnebloemolie

100 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8513 kJ
Energie (kcal)2035 kcal
Vetten75.5 g
waarvan verzadigd35.3 g
Koolhydraten299.5 g
waarvan suikers191.9 g
Vezels7.1 g
Eiwitten24 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Mengkom
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een taartblik in.
  • Voeg aan een grote mengkom de red velvet cakemix, eieren, zonnebloemolie en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Mix goed door tot het een glad beslag is.
2
  • Voeg het beslag toe aan het taartblik.
  • Bak de cake 30 - 35 minuten in de oven.
  • Voeg ondertussen de mascarpone, poedersuiker en slagroom toe aan een mengkom.
  • Mix met een handmixer tot er stijve pieken ontstaan.
3
  • Haal de cake uit de oven en laat compleet afkoelen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Snijd de cake, wanneer deze is afgekoeld, horizontaal door zodat er 2 lagen ontstaan.
  • Smeer 1/3 van het mascarponeglazuur over de onderste laag van de cake.
  • Leg de andere cakelaag erbovenop.
4
  • Bedek de hele buitenkant van de cake met het overige mascarponeglazuur.
  • Gebruik de rozemarijn en cranberry's om de bovenkant van de cake te versieren, zodat het lijkt op een kerstkrans.
  • Snijd de cake in punten en serveer.