Gazpacho met frisse topping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gazpacho met frisse topping

Gazpacho met frisse topping

4 porties | met romatomaten en zelfgemaakte croutons

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen.

Met deze gazpacho kun je alle kanten op. Serveer hem als voorgerecht, als hapje bij een tapasmaaltijd of als bijgerecht van een barbecue. Waar je uiteindelijk ook voor gaat, het zomergevoel is gegarandeerd.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Vleestomaat

400 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2814 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels18.1 g
Eiwitten14.3 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. 
  • Snijd de ui, de tomaten, de helft van de paprika en 2/3 van de komkommer in grove stukken.
2
  • Voeg de knoflook en alle grofgesneden groenten toe aan een hoge kom of blender.
  • Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de groenten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn, 4 el extra vierge olijfolie en een flinke snuf zout toe. 
  • Pureer tot een glad geheel.
  • Snijd het broodje open, pluk de zachte binnenkant eruit en voeg die toe aan de gazpacho.
  • Roer de gazpacho door en laat het brood 1 - 2 minuten weken. Pureer de gazpacho tot een gelijkmatige soep.
3
  • Bewaar de gazpacho in de koelkast tot serveren. 
  • Snijd het overige brood in kleine blokjes voor de croutons.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in 4 - 6 minuten tot croutons.
  • Snijd de appel, de overige komkommer en de overige paprika in blokjes van 1/2 cm. Meng in een kom met citroensap naar smaak.
4
  • Verdeel de gazpacho over vier kleine kommen of glazen.
  • Bestrooi met de croutons en de frisse appel-groententopping.
  • Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie en vers gemalen zwarte peper.