Laat deze feestdagen de oven het werk doen! Met dit recept zet je een hele geroosterde kip met wortel-sinaasappelvulling op tafel. Breng de kip op smaak met Afrikaanse kruiden en tijm, en serveer het geheel met zelfgemaakte cranberryjus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1400 gram
Hele kip
6 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Handsinaasappel
1 zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
2 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Ui
5 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
60 gram
Cranberrychutney
85 gram
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Bloem
1 tl
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: In plaats van het botermengsel aan de buitenkant te smeren, kun je deze ook gebruiken om de ruimte tussen het vel en het kippenvlees in te smeren. Zo krijg je een extra malse en smaakvolle kip met een knapperige buitenkant.