Feestelijke gourmetbox
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke gourmetbox

Feestelijke gourmetbox

4 porties | feestelijke recepten met gegrilde groenten, vlees en vis

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij
Schaaldieren
Vis
Soja
Tarwe
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Pinda's
Sulfiet
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

2 stuk(s)

Kipfilet

240 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

150 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

600 gram

Aardappelpartjes

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Appel

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

500 gram

Snoeptomaatjes

100 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

4 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)15607 kJ
Energie (kcal)3730 kcal
Vetten219.7 g
waarvan verzadigd72.2 g
Koolhydraten258.7 g
waarvan suikers66.7 g
Vezels35.4 g
Eiwitten167.9 g
Zout11.7 g

Benodigdheden

Kleine kom
Ovenschaal
Steelpan
Kom

Instructies

Brood en kruidenboter klaarmaken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen. 
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom 125 g roomboter met 2/3 van de verse kruiden en 2/3 van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart om later met het brood aan tafel te serveren.
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven. 
Aardappelen bakken
2
  • Leg de aardappelen en 2 el olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Rooster 6 - 8 minuten in de oven. 

Aan tafel: 

  • Voeg de aardappelen en 1 el van de knoflookboter toe aan een gourmetpannetje en bak een paar minuten.
Vis bereiden
3
  • Meng in een kom de garnalen met 25 g boter en de overige: verse kruiden en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de zalm in blokjes van 4 cm en voeg toe aan een kom. Meng met de helft van de teriyakisaus. 

Aan tafel: 

  • Bak de garnalen en zalm op de plaat.
Vlees bereiden
4
  • Voeg het gehakt toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout. Kneed tot kleine gehaktballetjes en leg op een bord. 
  • Snijd de worstjes in drie delen en halveer het spek. Wikkel het spek om de worstjes en leg op een bord. 
  • Snijd de kip in stukjes van 4 cm. Meng in een kom met de overige teriyakisaus. 
  • Snijd de biefstuk in stukjes van 4 cm en leg op een bord.
  • Verwarm de pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur.

Aan tafel: 

  • Bak het vlees op de gourmet en serveer met de pindasaus, citroenmayonaise en cocktailsaus. 
Groenten bereiden
5
  • Snijd de paprikas in reepjes. 
  • Snijd de courgette in plakjes.
  • Meng in een kom de groenten met 2 el olijfolie en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Leg de tomaten in een kom en serveer tijdens het gourmetten. 

Aan tafel:

  • Bak de courgette en paprika op de plaat.
Nagerecht bereiden
6
  • Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in blokjes. 
  • Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel. 
  • Verkruimel de helft van het koekjesdeeg en leg op een bord (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om koekjes te maken van het overgebleven deeg! 

Aan tafel: 

  • Bak de appel een paar minuten in een gourmetpannetje, of tot de appel zacht wordt. 
  • Voeg een laagje van het verkruimelde koekjesdeeg toe en bak een paar minuten, of tot het deeg knapperig wordt.