Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met witte kaas, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met ui en komkommer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Ui

30 gram

Leccino-olijven

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)219 kcal
Energie (kJ)916 kJ
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels2.5 g
Eiwitten6.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, ui en olijven door de dressing.

4

Verdeel de witte kaas over de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.