Gegrilde tonijn met sesam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde tonijn met sesam

Gegrilde tonijn met sesam

2 porties | met teriyakimarinade en komkommersalade

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gegrilde tonijn in teriyakimarinade met frisse komkommersalade zet je in 15 minuten op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

1 zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Limoen

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1292 kJ
Energie (kcal)309 kcal
Vetten9.1 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten24.8 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels5 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Deegroller

Instructies

1
  • Voeg de tonijnsteaks toe aan een kom en meng met de teriyakisaus en de helft van de sojasaus.
  • Laat minimaal 15 minuten marineren.
2
  • Halveer de komkommer in de lengte. 
  • Gebruik een deegroller of de platte kant van een mes om de komkommer zachtjes te pletten.
  • Pers de limoen uit boven een kom. Voeg de honing en overige sojasaus toe en roer goed door.
  • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Voeg het sesamzaad toe aan een kom. 
  • Haal de tonijnsteaks uit de marinade en voeg toe aan de kom met sesamzaad. Zorg ervoor dat de tonijn volledig bedekt is met het sesamzaad.
  • Leg de tonijn op de barbecue en grill 2 - 3 minuten per kant.

Tip: Je kunt de tonijn ook in een koekenpan bakken. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 - 3 minuten per kant.

4
  • Snijd de bosui in fijne ringen.
  • Verdeel de komkommersalade over de borden.
  • Snijd de tonijnsteak in plakken en leg op de salade.
  • Garneer met de bosui.