Hartvormige pizza met serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartvormige pizza met serranoham

Hartvormige pizza met serranoham

2 porties | met burrata en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Waan je even in Italië met onze snelle pizzarecepten! Deze variant top je met burrata. Een heerlijke romige soort mozzarella met extra veel smaak.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Serranoham

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pizzabodem

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3805 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels6.8 g
Eiwitten33.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de passata en de Italiaanse kruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg 10 cm van de bovenkant naar het midden in en vouw de bovenkant om, zodat er een hart ontstaat. Vouw de onderkant van het deeg om een hart te vormen (zie Tip).
  • Verdeel de tomatensaus over de twee pizzabodems.
  • Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Als je tijd wilt besparen, kun je het deeg ook in een ronde vorm laten.

3
  • Scheur de serranoham en het basilicum in stukjes.
4
  • Serveer de pizza's op borden en verdeel de serranoham eroverheen.
  • Verdeel de burrata, het basilicum en de pesto over de pizza's.
  • Breng op smaak met peper en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.