Overnight oats op 3 manieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats op 3 manieren

Overnight oats op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | appeltaart, blauwebessentaart en carrot cake

Gevarieerd en lekker ontbijten met 3 variaties op overnight oats. De benodigdheden? Havermout, chiazaad, vers fruit, nootjes, andere lekkere toppings en meer. Voeg daar een beetje geduld aan toe en je hebt in 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Haver
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

80 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3 tl

Gemalen kaneel

30 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

125 gram

Blauwe bessen

½ stuk(s)

Wortel

80 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

7 el

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7305 kJ
Energie (kcal)1746 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten221.9 g
waarvan suikers83.4 g
Vezels25.6 g
Eiwitten57.2 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Vershoudfolie
Steelpan
Rasp

Instructies

1
  • Meng in een grote kom de havermout met de halfvolle melk, de yoghurt, het chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met vershoudfolie. Zet in de koelkast en laat minimaal 6 uur staan. 
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar in een afgesloten bakje. 
2
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel, de helft van de rozijnen, de helft van de kaneel, 3 el water en 1 el honing toe. Bak 4 - 5 minuten (zie Tip). 
  • Verdeel de appel en de helft van de walnootstukjes over de overnight oats.

Tip: Je kunt de appeltaarttopping ook van tevoren maken en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren tot gebruik.

3
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen. 
  • Voeg 2/3 van de blauwe bessen, 4 el water en de suiker toe aan een steelpan op middelhoog vuur. Laat 4 - 5 minuten inkoken, of tot er een jam ontstaat (zie Tip).
  • Verdeel de blauwebessenjam, de overige blauwe bessen en de speculaasstukjes over de overnight oats.

Tip: Je kunt de blauwebessenjam ook van tevoren maken en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren tot gebruik.

4
  • Verdeel 1/3 van de overnight oats over twee kommen.
  • Rasp de wortel.
  • Voeg de wortel, de overige kaneel en honing naar smaak toe aan de havermout en meng goed.
  • Garneer de overnight oats met de walnootstukjes en de overige rozijnen.