Zelfgemaakte havermoutrepen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte havermoutrepen

Zelfgemaakte havermoutrepen

12 stuks | met gedroogd fruit, pecannoten, zaden en chocolade

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Haver
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pecannoten
Sesamzaad
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Havermout

(Bevat Gluten, Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

80 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

50 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6613 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten85.8 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten154.7 g
waarvan suikers92.3 g
Vezels20 g
Eiwitten38.3 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Kom
Grote kom
Handmixer
Bakpapier
Ovenschaal
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voeg de dadels en 4 el water toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer.
2
  • Meng in een grote kom het gedroogde fruit met de pecannoten, havermout, zaden en de gemixte dadels.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers. Schep de eiwitten in een schone kom en klop met een handmixer tot een stevige massa.
  • Voeg de tahin, honing en olijfolie toe en meng goed.
  • Voeg het mengsel toe aan de grote kom met de havermout en meng alles voorzichtig door elkaar.
3
  • Bekleed een rechthoekige of vierkante ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm met bakpapier.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaal en druk stevig aan met een lepel.
  • Bak het havermoutmengsel 25 - 30 minuten in de oven. 
  • Haal het mengsel, zodra het is afgekoeld, voorzichtig uit de schaal en snijd met een scherp mes in dikke plakken.
4
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan en zet er een hittebestendige kom op die het water niet raakt. Voeg de chocoladedruppels toe aan de kom en laat smelten. Roer regelmatig.
  • Dip de onderkant van elke havermoutreep in de gesmolten chocolade.
  • Leg de havermoutrepen in de koelkast en laat minstens een uur afkoelen, of tot de chocolade is gestold.