High tea op z'n Engels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
High tea op z'n Engels

High tea op z'n Engels

om te delen | met zelfgemaakte scones, gerooktezalmwraps, brownies, quiche en kaneelrolletjes

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)
Vis
Eieren
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

1 pak(ken)

De Maro - Brownie

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

5 tl

Verse gember

20 gram

Verse munt

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Quiche lorraine

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Vis, Mosterd, Selderij, Soja, Lupine, Sulfiet, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

80 ml

[Plantaardige] melk

30 gram

Suiker

60 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)11850 kJ
Energie (kcal)2832 kcal
Vetten149.1 g
waarvan verzadigd77.7 g
Koolhydraten287.9 g
waarvan suikers103.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten75.4 g
Zout9.2 g

Benodigdheden

Deegroller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Dunschiller of kaasschaaf
Waterkoker

Instructies

Scones maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de pecannoten en het zout.
  • Kneed met je handen 40 g roomboter door het droge mengsel tot er grove kruimels ontstaan. Voeg de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Gebruik een drinkglas om rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg te snijden.
Kaneelrolletjes maken
2
  • Laat 20 g roomboter smelten in een kleine steelpan op laag vuur.
  • Open ondertussen de verpakking van de kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Meng de roomboter met de kaneelsuiker (zie Tip). Verdeel het mengsel over het deeg.
  • Rol het deeg weer op en snijd in 8 stukken. Leg de kaneelrolletjes op een bakplaat met bakpapier.

Tip: De kaneelsuiker vind je in de verpakking van de kaneelrolletjes.

Bakken
3
  • Bak de quiche 15 - 17 minuten in de oven.
  • Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bak de kaneelrolletjes 8 - 10 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Is er niet genoeg ruimte in de oven? Bak dan de kaneelrolletjes in stap 4.

Wraps maken
4
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Verdeel de kruidenroomkaas over de de tortilla's.
  • Beleg met de sla, komkommer en gerookte zalm. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Rol de tortilla's op en snijd in hapklare rolletjes.
Afmaken
5
  • Snijd de gember in plakjes en leg met de verse munt op een klein bordje.
  • Snijd de brownie in kleine stukjes.
  • Snijd de scones open en verdeel de mascarpone en bosbessenjam over de onderste helft van elke scone.
  • Snijd de quiche in kleine stukjes.
Serveren
6
  • Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan om een ​​pot gember- en/of muntthee te zetten.
  • Zet ondertussen de high tea klaar. Dek de tafel met de gerooktezalmwraps, quiche, brownies, kaneelrolletjes en scones (zie Tip).
  • Serveer de thee ernaast.

Tip: Als je een etagère hebt is dit het perfecte moment om deze uit de kast te halen! Leg de scones en kaneelrolletjes op de onderste laag, de hartige hapjes op de middelste laag en de brownies op de bovenste laag.