Zelfgemaakte blini's met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte blini's met gerookte zalm

Zelfgemaakte blini's met gerookte zalm

om te delen | met crème fraîche en verse kruiden

Maak de feestdagen compleet met onze speciale amuses. Crostini's met burrata, blini's met zalm of een winterse borrelplank - allemaal heerlijke hapjes die je diner nóg feestelijker maken!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse dille & bieslook

30 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Citroen

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.5 g
Eiwitten39.3 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Mengkom
Fat
Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

1
  • Voeg de bloem, eieren, bakpoeder, melk en zout toe aan een mengkom. 
  • Meng tot een glad beslag.
2
  • Verhit een klontje roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Leg kleine toefjes van ongeveer 1 el beslag in de pan. Zorg dat de pan niet te vol is. 
  • Bak de blini's 1 - 2 minuten per kant en leg op een groot bord. 
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
3
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Snijd de citroen in partjes. 
  • Voeg de crème fraîche toe aan een kleine kom en meng met de verse kruiden. 
  • Pers één citroenpartje uit in de kom en breng op smaak met zwarte peper.
4
  • Smeer een kleine hoeveelheid crème fraîche op elke blini. 
  • Leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
  • Garneer met de kappertjes. 
  • Verdeel de blini's op een serveerschaal. Serveer met de citroenpartjes.