Kipsaté met pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

4 porties | met verse koriander en gefrituurde uitjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze kipsaté is natuurlijk heerlijk voor op de barbecue, maar ook zeker in de oven te bereiden! Je serveert de spiesen met pindasaus, en garneert het geheel met geurige koriander en knapperige gefrituurde uitjes.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen
Verse koriander

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Hoisinsaus

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Pindasaus

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

Gefrituurde uitjes

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Kippendijreepjes

400 gram

Kippendijreepjes

Spies

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

2.5 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten26.3 g
waarvan suikers19 g
Vezels2.8 g
Eiwitten42.8 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan

Instructies

1
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de kip in de lengte in dunne repen.
  • Meng in een kom de hoisinsaus met de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kip toe eng meng met de marinade en zet opzij. 
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Rijg de kip aan de spiesen.
  • Leg de kipspiesen op de barbecue en grill 8 - 10 minuten, of tot de kip haar is.

Tip: Je kunt de kipspiesen ook 8 - 10 minuten in de oven roosteren, of in de koekenpan bakken.

3
  • Voeg de pindasaus en ketjap manis toe aan een steelpan en roer goed door.
  • Verwarm de pindasaus 3 - 5 minuten.
  • Voeg sambal naar smaak toe.
4
  • Leg de kipspiesen op een serveerschaal.
  • Serveer de pindasaus ernaast. Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Bestrooi de kip met de koriander.