Knapperige kipburgers op brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige kipburgers op brioche

Knapperige kipburgers op brioche

2 porties | met avocadodip, tomaat en sla

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze kipburgers maak je zelf knapperig door ze een paneerlaagje te geven. Je belegt de briochebroodjes met avocadodip, tomaat en sla!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kipburger

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

80 gram

Avocadodip

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten50.8 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels5.4 g
Eiwitten25.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Diep bord

Instructies

1
  • Snijd de briochebroodjes in twee helften.
  • Verhit 1 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rooster de broodjes 1 - 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal de geroosterde broodjes uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken.
2
  • Vul een diep bord met de panko en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de kipburgers met de mayonaise en wentel ze door de panko tot de hele burger bedekt is met een laagje panko. 
3
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burgers in 8 - 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig om.
4
  • Besmeer de geroosterde broodjes met de avocadodip.
  • Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla en tomatenplakjes.
  • Leg de burger op de tomaat en werk af met het bovenste broodje.