Mac & cheese met pankotopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mac & cheese met pankotopping

Mac & cheese met pankotopping

bijgerecht voor 4 personen | met cheddar, conchiglie en verse bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze mac & cheese met twee soorten kaas en een knapperig korstje van panko!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

3 tl

Paprikapoeder

250 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

40 gram

[Plantaardige] roomboter

40 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4832 kJ
Energie (kcal)1155 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd38.7 g
Koolhydraten100.8 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels6.4 g
Eiwitten50.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Pot
Large Frying Pan
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Bewaar 100 ml pastawater, giet de pasta af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui fijn.
  • Voeg de kazen toe aan een kom en meng goed door elkaar.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten, of tot hij glazig is.
  • Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
  • Roer de bloem en de helft van het paprikapoeder door de ui en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Klop 1/3 van de melk toe aan de ui en roer tot het goed is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met de overige melk.
3
  • Roer het pastawater door de melk zodat er een gladde saus ontstaat. Voeg nootmuskaat naar smaak toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
  • Haal de pan van het vuur, roer 3/4 van de kaas erdoor en laat smelten.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Meng de panko met de overige kaas. 
4
  • Roer de pasta door de kaassaus en meng goed.
  • Voeg het geheel toe aan een ovenschaal en bestrijk met het panko-kaasmengsel.
  • Bak 10 - 15 minuten bovenin de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.
  • Strooi het overige paprikapoeder erover en garneer met de bieslook.