Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen

Bakbox | Mango-mascarponetaartjes met limoen

8 stuks | met bladerdeeg en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor heerlijke kleine taartjes met zoete mango, romige mascarpone en een frisse toets van limoen!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mango

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

100 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6244 kJ
Energie (kcal)1492 kcal
Vetten99.9 g
waarvan verzadigd54.4 g
Koolhydraten119.2 g
waarvan suikers73.5 g
Vezels4.9 g
Eiwitten22.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Citroenrasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hoge kom
Mixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd het bladerdeeg in 8 kleine vierkantjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. 
  • Schil de mango en snijd de mango in plakjes. 
  • Rasp de limoen met een fijne rasp. 
2
  • Scheid twee eidooiers van het eiwit (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de mascarpone, eidooiers en 80 g suiker. 
  • Voeg de helft van de limoenrasp toe en meng goed. 

Tip: Het eiwit heb je in dit recept niet meer nodig. Maak er een omelet van als gezonde lunch!

3
  • Verdeel de mascarponecrème over de vierkantjes, maar laat een stukje vrij aan de randen van het deeg. 
  • Beleg met de mangoplakjes en het amandelschaafsel.
  • Vouw de randen van het deeg een beetje richting de vulling.
  • Bak de taartjes 12 - 15 minuten in de oven, of tot het deeg rijst en de bovenkant lichtbruin is. 
4
  • Giet ondertussen de slagroom en 20 g suiker in een hoge kom en klop de slagroom stijf.
  • Plaats de taartjes op een serveerschaal en bestrijk ze met een toefje slagroom.
  • Garneer met de overige limoenrasp.