Mini-saucijzenbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-saucijzenbroodjes

Mini-saucijzenbroodjes

om te delen | met uienchutney en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Bak deze week zelf mini-saucijzenbroodjes! De pikante uienchutney in dit recept geeft deze hartige snacks een extra kick. Eet jij ze liever warm of koud?

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

60 gram

Smokey tomatenketchup

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels2.9 g
Eiwitten26.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook, mosterd, kruidenmix, 1 ei en de helft van de panko. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het gehakt toe en meng goed.
  • Klop in een kleine kom 1 ei met een garde.
Saucijzenbrood maken
2
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi de overige panko eroverheen.
  • Verdeel de uienchutney in een strook over het midden van het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de chutney. 
Mini-saucijzenbroodjes bakken
3
  • Bestrijk de bovenste rand van het deeg met een beetje van het geklopte ei en rol het bladerdeeg op.
  • Snijd het bladerdeeg in kleine saucijzenbroodjes. 
  • Verdeel de mini-saucijzenbroodjes over de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het geklopte ei. 
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven. 
Serveren
4
  • Leg de mini-saucijzenbroodjes op een serveerschaal en serveer met de smokey ketchup.