Verse basilicum-tomatensoep met mozzarella-knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse basilicum-tomatensoep met mozzarella-knoflookbrood

Verse basilicum-tomatensoep met mozzarella-knoflookbrood

3 - 4 porties | met zelfgemaakte peterselie-knoflookboter

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1000 ml

Verse tomatensoep met basilicum

(Bevat Selderij Kan bevatten Gluten, Sulfiet, Mosterd, Lupine, Pinda's, Noten, Vis, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5567 kJ
Energie (kcal)1330 kcal
Vetten93 g
waarvan verzadigd51.2 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten36.1 g
Zout7.4 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de mozzarella in grove stukken.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de knoflook en 2/3 van de peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant.
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant met knoflookboter. 
  • Verdeel de kazen in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
4
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal.
  • Bestrooi met de overige kruiden.