Pannenkoeken met 3 verschillende toppings
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoeken met 3 verschillende toppings

Pannenkoeken met 3 verschillende toppings

+/- 20 pannenkoeken | met appel & kaneel, spek & kaas, jam & poedersuiker

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1000 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

3 tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Appel

4 plak(ken)

Ontbijtspek

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6883 kJ
Energie (kcal)1645 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten246.6 g
waarvan suikers104.2 g
Vezels10.7 g
Eiwitten63.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Mengkom
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Meng in een grote kom de eieren en de melk.
  • Voeg 2 el suiker en een snufje zout toe.
  • Roer geleidelijk de bloem door het mengsel.
2
  • Snijd de appel in fijne plakjes. Meng in een kom de appelplakjes met de kaneel.
  • Snijd het spek grof.
  • Voeg de poedersuiker toe aan een kleine kom.
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan en dek af met aluminium om warm te houden.
  • Voor de appel-kaneeltopping: bak de appel 1 - 2 minuten, giet het beslag erbij en bak de pannenkoek 2 minuten per kant.
  • Voor de spek-kaastopping: bak de spekjes 2 minuten, giet het beslag erbij en bak de pannenkoek 2 minuten op de ene kant. Draai de pannenkoek om, voeg de kaas toe en bak nog 2 minuten.
4
  • Serveer de verschillende soorten pannenkoeken.
  • Zet de jam en de poedersuiker op tafel.
  • Beleg de pannenkoeken met de gewenste topping.