Pastéis de nata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastéis de nata

Pastéis de nata

12 porties | met kaneel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ga deze week voor deze Portugese zoete roompasteitjes! Serveer ze met een kopje espresso voor de totale beleving.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

400 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5494 kJ
Energie (kcal)1313 kcal
Vetten53.3 g
waarvan verzadigd25.6 g
Koolhydraten171.4 g
waarvan suikers113.6 g
Vezels3.6 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Muffinvorm
Zeef
Dunschiller
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Steek uit het bladerdeeg ronde vormen. Zorg dat de rondjes groot genoeg zijn om in de muffinvorm deegbakjes met een rand van 2 cm hoog te maken.
  • Als er niet genoeg bladerdeeg is om volledige rondjes te maken, gebruik dan losse stukken om de deegbakjes te vormen.
  • Leg de rondjes in de muffinvorm. Vorm bakjes van het bladerdeeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
2
  • Was de citroen. Schaaf met een scherp mes of dunschiller linten van de citroenschil. Zorg ervoor dat je het witte deel van de schil niet meeschaaft.
  • Voeg de melk, de helft van de kaneel, de suiker, de citroenschillinten en een snufje zout toe aan een pan.
  • Verwarm de melk 3 - 4 minuten al roerend op middelhoog vuur, of tot de suiker is opgelost.
  • Zeef de melk en bewaar in de pan.
3
  • Scheid de eierdooiers van het eiwit en roer de eierdooiers door de melk (zie Tip).
  • Verwarm de pan met de melk opnieuw op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en kook het mengsel 3 minuten tot het een lobbige, gladde custard wordt.
  • Giet de custard in de bladerdeegbakjes en laat 1 cm ruimte vrij aan de bovenkant van de vormpjes.

Tip: De eiwitten worden in dit recept niet gebruikt. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld een omelet te maken!

4
  • Bak de pastéis de nata 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen voordat je ze serveert.
  • Strooi de overige kaneel erover.