Pastinaak-wortelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastinaak-wortelsoep

Pastinaak-wortelsoep

4 porties | met tuinkers en gezouten amandelen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Pastinaak

5 stuk(s)

Wortel

400 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Tuinkers

60 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

750 ml

Water

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten97.8 g
waarvan suikers38.4 g
Vezels40.3 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer

Instructies

1
  • Snijd de ui in blokjes. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de pastinaak, wortel en aardappelen in stukjes van 2 cm dik.
2
  • Verhit de olijfolie in een afgesloten soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pastinaak, wortel, aardappelen en Siciliaanse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het water toe en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven.
  • Laat, afgedekt,  25 - 35 minuten op middellaag vuur sudderen, of tot de groenten zacht zijn geworden.
3
  • Scheur of knip ondertussen de tuinkers af en hak de amandelen fijn. 
  • Pureer de soep met een staafmixer wanneer de groenten zacht zijn geworden. Proef en voeg eventueel extra peper en zout toe. Voeg extra water toe als je de soep minder dik wilt.
4
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de amandelen en tuinkers.