Pompoen cheesecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake

met speculaas en sinaasappel | 12 plakken

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een taart die er niet alleen prachtig uitziet! De pompoen en speculaaskruiden geven deze romige cheesecake iets kruidigs. Maak het helemaal af met wat frisse sinaasappel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Handsinaasappel

300 gram

Speculaasbrokken

(Bevat Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Hazelnoten, Noten, Soja, Amandelnoten, Ei, Gerst, Haver)

450 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] roomboter

100 gram

Suiker

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6979 kJ
Energie (kcal)1668 kcal
Vetten101.2 g
waarvan verzadigd59.2 g
Koolhydraten158.2 g
waarvan suikers104.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten30.6 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Staafmixer of blender
Ovenschaal
Spatel
Grote kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pompoenblokjes, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. 
  • Giet de pompoenblokjes af en laat afkoelen. Prak daarna met een vork tot een puree.
  • Haal ondertussen de roomboter uit de koelkast en weeg af. Snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Rasp de helft van de sinaasappel boven een kleine kom. Snijd dan de sinaasappel doormidden. Pers boven dezelfde kleine kom 3 el sap uit de ene helft van de sinaasappel. Snijd de andere helft in plakjes.
2
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een rond bakblik of ovenschaal in met een beetje roomboter.
  • Verkruimel de speculaasbrokken in een keukenmachine en meng goed met de afgewogen roomboter (zie Tip).
  • Bedek de bodem van het bakblik of de ovenschaal met het mengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet in de koelkast tot gebruik. 

Tip: Heb je geen keukenmachine? Stop de speculaasbrokken dan in een plastic zakje en verkruimel ze voorzichtig met een deegroller, of met je handen! 

3
  • Meng in een grote kom de roomkaas glad met de suiker en een snufje zout.
  • Voeg één voor één de eieren toe en roer voorzichtig door.
  • Voeg de pompoenpuree, 3 tl speculaaskruiden, sinaasappelrasp en -sap toe aan de kom en meng voorzichtig met een spatel.

 

4
  • Giet het mengsel in het bakblik en verdeel gelijkmatig over de speculaasbodem.
  • Bak de cheesecake 55 - 60 minuten in de oven (zie Tip).
  • Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake afkoelen in de oven.
  • Garneer de cheesecake met de sinaasappelplakjes.

Tip: bedek de cheesecake halverwege de baktijd met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin wordt. Zo gaart de cheesecake gelijkmatig