Bruschetta met geroosterde tomaat en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruschetta met geroosterde tomaat en mozzarella

Bruschetta met geroosterde tomaat en mozzarella

om te delen | met rucola, kappertjes en balsamicocrème

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Kappertjes

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Rucola

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1981 kJ
Energie (kcal)474 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.4 g
Eiwitten20.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de knoflook. Wikkel de knoflook met 1/4 el olijfolie in een klein stukje aluminiumfolie.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de tomaten en knoflook 10 - 12 minuten bovenin de oven, tot ze zacht zijn en beginnen te barsten.
2
  • Halveer de broodjes. Snijd elke helft in driehoekjes.
  • Besprenkel de broodstukjes met 1/4 el olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 2 - 3 minuten in de oven.
3
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Prak de geroosterde knoflook in een kom met een vork.
  • Meng de geroosterde tomaten en kappertjes met de knoflook.
4
  • Verdeel de broodstukjes over een serveerschaal.
  • Bedek met het tomatenmengsel, de mozzarella en de rucola.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.