Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

2 porties | met geroosterde hazelnoten en olijfolie met truffelaroma

Aardperen hebben van nature een rokerige en nootachtige smaak waardoor je niet veel smaakmakers hoeft toe te voegen! Het zijn kleine smaakbommetjes.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

600 gram

Aardappelen

400 gram

Aardpeer

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Tuinkers

15 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

3 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Witte balsamicoazijn

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

4 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6022 kJ
Energie (kcal)1439 kcal
Vetten58.8 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten187.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels27.1 g
Eiwitten30.1 g
Zout7.4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bord
Koekenpan
Staafmixer
Keukenpapier

Instructies

1
  • Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer. Snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden aardpeer grondig en snijd in plakjes van 2 mm.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Blus af met het witte balsamicoazijn. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.
2
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven. 
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Knip de tuinkers.
  • Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak. 
  • Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.