Rozijnenbroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rozijnenbroodjes

Rozijnenbroodjes

Om te delen | met zelfgemaakte custard

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Danerolles - Grote croissants

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose))

80 gram

Rozijnen

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers64.2 g
Vezels2.7 g
Eiwitten23.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Mengkom
Steelpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Voeg de melk toe aan een steelpan en verwarm het langzaam op middellaag vuur tot het bijna kookt. 
  • Klop ondertussen de eieren en de bloem in een mengkom met een snufje zout. Voeg geleidelijk de warme melk toe. 
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en laat het al roerend op laag vuur 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot het ingedikt is. 
  • Zet het vuur uit, haal de steelpan van het vuur en meng er 2/3 poedersuiker doorheen. 
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk de stippellijnen met een vork aan om één grote rechthoek te maken van twee driehoeken.
  • Gebruik een mes om elke twee driehoeken twee rechthoeken te snijden. 
3
  • Verdeel 1 el pudding over elke rechthoek. Leg dan de rozijnen aan één kant en rol het deeg strak op.
  • Herhaal dit voor de andere rechthoeken om alle broodjes te maken. 
4
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de broodjes 10 - 12 minuten in de oven.
  • Verdeel de broodjes over een serveerschaal en bestrooi met de overige poedersuiker.