Grote garnalen met feta en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote garnalen met feta en cherrytomaten

Grote garnalen met feta en cherrytomaten

om te delen | met verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Citroen

390 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1518 kJ
Energie (kcal)363 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten10 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels4 g
Eiwitten35.2 g
Zout3 g

Benodigdheden

Citroenrasp
Grote kom
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Rasp de citroen schil van de met een fijne rasp.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een grote kom de garnalen met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. 
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip). 
  • Leg de garnalen op een groot stuk aluminiumfolie. 
  • Voeg de cherrytomaten toe en en vouw het aluminiumfolie dicht. 
  • Rooster de garnalen 15 - 20 minuten op de barbecue.

Tip: Je kunt de garnalen ook in de oven roosteren op 200 graden. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verkruimel de feta.
4
  • Serveer de garnalen met cherrytomaten op een serveerschaal.
  • Garneer met de feta en verse peterselie.