Tomaat-mozzarellabrood uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-mozzarellabrood uit de oven

Tomaat-mozzarellabrood uit de oven

4 porties | met Italiaanse kruiden en basilicum

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Vers basilicum

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten141 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguettes in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Beleg het brood met de mozzarella en de tomaat. 
3
  • Bak de baguettes 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het brood in plakjes en serveer op een grote schaal of een groot bord.