Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

Turks broodje met kip kebab en yoghurt-knoflooksaus

2 porties | met feta en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kip kebab!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

2 tl

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels4.5 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie fijn.
  • Verkruimel de feta.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kip met de helft van de ui 6 - 8 minuten (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kip.

3
  • Meng ondertussen in een kleine kom de overige ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
4
  • Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open.
  • Beleg de broodjes met de kip kebab.
  • Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, ui en sla.