Turks broodje met kippendij en knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

Turks broodje met kippendij en knoflooksaus

2 porties | met bruschettadip en knoflook-yoghurtsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten16.8 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten53.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels4.3 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het Turks brood 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

 

3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de bruschettadip met de tomaat.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie.
  • Breng zowel de bruschetta-tomaatmix als de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd het Turks brood open en beleg met de slamix, de bruschetta-tomaatmix en kip.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.
  • Garneer met de overige peterselie.