Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème

Valentijnscake met frambozen en mascarponecrème

+/- 12 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Trakteer jezelf of je geliefde op deze heerlijke cake, of vier je band met een vriend, vriendin of familielid door samen met dit recept aan de slag te gaan!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

1 stuk(s)

Citroen

75 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Water

tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9550 kJ
Energie (kcal)2282 kcal
Vetten128.9 g
waarvan verzadigd79.2 g
Koolhydraten247 g
waarvan suikers149.7 g
Vezels4.5 g
Eiwitten27.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Grote kom
Kleine kom
Mixer
Spatel
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 g roomboter apart.
  • Pers het sap van de citroen.
  • Vet de taartvorm in.
Beslag maken
2
  • Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts de eieren in een kleine kom.
  • Voeg 200 g roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Voeg de jam toe en meng voorzichtig met een vork door het beslag (zie Tip 1).
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten (zie Tip 2). Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm.

Tip 1: Je kunt de jam ook toevoegen nadat de cake is gebakken, in plaats van het te mengen met het beslag.

Tip 2: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Glazuur maken
3
  • Meng de mascarpone in een grote kom met de poedersuiker, de overige roomboter en het water. Roer in ongeveer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast tot de cake is afgekoeld.
  • Spatel het glazuur op de bovenkant van de cake (zie Tip).

Tip: Heb je de jam bewaard? Snijd de cake dan horizontaal doormidden en smeer de jam op de onderste helft. Leg het bovenste stuk cake op de jam en spatel dan het glazuur op de cake.

Cake garneren
4
  • Versier de cake met de frambozen: leg ze in de vorm van een hart op het glazuur.
  • Serveer de cake op een serveerschaal.