Vietnamese rijstvelloempia's met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese rijstvelloempia's met kip

Vietnamese rijstvelloempia's met kip

10 stuks | met teriyakisaus en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Rijstpapier

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

80 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2673 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten96.8 g
waarvan suikers24 g
Vezels4.5 g
Eiwitten23.1 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan
Diep bord
Bord
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en zet apart.
  • Besprenkel de rijst met zonnebloemolie. Meng goed en bewaar apart voor later gebruik.
  • Rasp de wortel fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer in kleine reepjes.
2
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus toe en bak nog eens 3 - 4 minuten.
3
  • Voeg de pindasaus en sesamolie toe aan een kleine kom. 
  • Meng met de sojasaus, wittewijnazijn en honing.
  • Vul een diepe bord met lauwwarm water. Week een rijstvel 5 - 10 seconden in het water en leg het vervolgens op een schoon bord.
4
  • Leg wat kip in het midden van het rijstvel en beleg met sla, wortel, komkommer, rijst en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Herhaal dit met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal met de pinda-sojasaus erbij.