Vlaamse balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vlaamse balletjes

Vlaamse balletjes

om te delen | met kalfsjus en uienchutney

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

80 gram

Pikante uienchutney

60 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

12 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1 el

Rodewijnazijn

100 ml

Zoutarme runderbouillon

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2380 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten27.4 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels4.4 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. 
  • Verlaag het vuur naar middelmatig. Voeg de ui toe en dek de pan af. Bak nog 5 - 6 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
2
  • Bereid de bouillon.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan. Voeg de bruine suiker toe en karamelliseer de ui 1 - 2 minuten op hoog vuur.
3
  • Blus de ui af met de rodewijnazijn.
  • Voeg de kalfsjus, de bouillon en het laurierblad toe en laat de saus 5 - 7 minuten inkoken op hoog vuur.
  • Haal het laurierblad uit de pan en voeg de uienchutney en gehaktballetjes toe (zie Tip). Kook nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je Luikse stroop in huis? Vervang dan de uienchutney met. 1 - 2 el Luikse stroop. Eet smakelijk!

4
  • Serveer de Vlaamse balletjes met saus in een kom. 
  • Garneer met de peterselie.