Zelfgemaakte glühwein
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte glühwein

Zelfgemaakte glühwein

4 porties | met verse sinaasappel en gember

.

Labels:
Recept
Bevat alcohol
Allergenen :
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

560 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

2 stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Citroen

1.5 tl

Gemalen kaneel

5 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

4 el

Bruine basterdsuiker

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)826 kJ
Energie (kcal)197 kcal
Vetten0.3 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers42.2 g
Vezels4.6 g
Eiwitten1.5 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan

Instructies

1
  • Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd 1 sinaasappel en de helft van de citroen in plakjes.
  • Pers de andere sinaasappel uit in een kom.
2
  • Giet de rode wijn in een pan, voeg de suiker toe en laat het op laag vuur pruttelen.
  • Roer 6 - 8 minuten, tot de suiker is opgelost.
3
  • Voeg het sinaasappelsap, de gember, de kaneel, de honing en de citroen- en sinaasappelschijfjes toe aan de pan.
  • Breng de glühwein zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.
  • Laat 8 - 10 minuten pruttelen, maar zorg ervoor dat het niet kookt.
4
  • Giet de glühwein in hittebestendige glazen en serveer warm (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra honing toe naar smaak.