Mascarponeroom met mandarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mascarponeroom met mandarijn

Mascarponeroom met mandarijn

Met verse basilicum

Door opgeklopte slagroom te mengen met mascarpone wordt de room mooi stijf en extra vol van smaak. Mascarpone is eigenlijk een kaassoort, gemaakt van lichte room en wijnsteenzuur. Je kent het waarschijnlijk wel van tiramisu. Vandaag combineer je het met zoete mandarijn en frisse basilicum.

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sinaasappel

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1598 kJ
Energie (kcal)382 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten12 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels1 g
Eiwitten3 g
Zout0 g

Benodigdheden

Handmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Pel de mandarijn en verdeel in partjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes

Mascarponeroom maken
2

Mix in een kom de slagroom met de suiker lobbig. Mix daarna in een andere kom de mascarpone los. Giet dan, terwijl je mixt, de slagroom bij de mascarpone tot er een vol en romig geheel ontstaat.

Serveren
3

Verdeel de mascarponeroom over de borden en leg de mandarijnpartjes eromheen. Garneer met het basilicum.