Meatier burger met gekaramelliseerde witlof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier burger met gekaramelliseerde witlof

Meatier burger met gekaramelliseerde witlof

met aardappelschijfjes en frisse salade

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

1.5 stuk(s)

Witlof

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

¼ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)871 kcal
Energie (kJ)3646 kJ
Vetten59.8 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken en snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in partjes. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losraken. 

Aardappelen bakken
2

Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de aardappelen 14 - 16 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten vol vezels, zijn rijk aan vitaminen (B6, B11, C) en bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren.

Witlof bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Burger bakken
5

Verhit, als de aardappelen en de witlof bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en bak de burger ongeveer 3 - 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof middelhoog, voeg de honing toe en karamelliseer de witlof in 2 minuten (zie Tip). Schep tussendoor voorzichtig om.

Tip: Maak je dit recept voor kinderen? Proef de witlof voor je het serveert en voeg extra honing toe als het te bitter is.

Serveren
6

Verdeel de witlof, de aardappelen en de burger over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de pompoenpitten.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente en dat is meer dan de ADH. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.