Mediterraanse kabeljauw met gestoofde aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraanse kabeljauw met gestoofde aardappelen

Mediterraanse kabeljauw met gestoofde aardappelen

met zelfgemaakte kruidenboter en gekleurde cherrytomaten uit de oven

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 leaves

Laurierblad

1 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Visbouillon

1.25 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2230 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg ¼ van de knoflook in een kleine kom samen met ½ el roomboter per persoon.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en de overige knoflook 2 minuten. Voeg de aardappel toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg daarna het laurierblad en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, 12-15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Schep tussendoor om, zodat alle aardappelen goed gaar worden.

Cherrytomaten in de oven
3

Verdeel de cherrytomaten over een ovenschaal, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 15-18 minuten in de oven. Besprenkel de cherrytomaten, wanneer ze net uit de oven komen, met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw stomen
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met flink wat peper en zout. Leg na 12-15 minuten stooftijd van de aardappelen de kabeljauw op de aardappelen. Stoom de kabeljauw 4-6 minuten mee met het deksel op de pan.

Kruidenboter maken
5

Snijd de bladpeterselie grof. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Voeg de helft van de peterselie toe aan de kom met roomboter en knoflook. Meng tot een kruidenboter.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er een scheutje van de bouillon over. Leg de kabeljauw erop en besprenkel met 1/2 el citroensap per persoon. Leg dan 1/2 el kruidenboter per persoon op de vis. Garneer met de rest van de bladpeterselie en serveer de cherrytomaten uit de oven ernaast. Serveer met de citroenpartjes.