De rode biet mag in dit gerecht best een lichte bite houden. Proef de rode biet na 15 minuten even. Haal naar smaak van het vuur of kook nog 5 minuten door. Bieten kun je trouwens ook rauw eten of in een smoothie verwerken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Rode biet
70 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipgyros
40 gram
Mesclun
¼ stuk(s)
Avocado
¼ ml
Komkommer
150 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm (zie tip!). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 - 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
Scheur ondertussen de mesclun klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes in de schil en bewaar in de schil. Snijd de komkommer in plakjes en voeg naar smaak witte balsamicoazijn toe.
Meng de bulgur met de rode biet, kipgyros en de witte balsamicoazijn in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng voorzichtig de mesclun en avocado door de bulgur.
Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de plakjes komkommer.